10 Twitter tips voor opkomende artiesten

By | oktober 22, 2015

Twitter is het sociaal netwerk dat iedereen toelaat om zich persoonlijk te presenteren. Met 140 tekens of minder geef je de wereld een glimp van wie je bent. Twitter is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een micro bloggers site tot veel meer dan micro bloggen. Iedereen die op de hoogte wilt zijn van wat er in hun direkte omgeving, of overal op de wereld gebeurd, op elk moment van de dag, moet zich op Twitter begeven.

Toch waren er enkele bekende artiesten die weigerden om op Twitter te gaan, maar ze waren op gegeven moment gedwongen om ook in de Twitter-mix mee te doen, om relevant te blijven.

Twitter kan ook een hel worden voor sommige artiesten, omdat je altijd de zogenaamde “trolls” hebt die zich op de sociale media begeven om gemeen te zijn tegen een bepaalde artiest, soms zo erg dat die artiest besluit zich af te schrijven van het medium, maar dat is natuurlijk jammer voor de fans van zo een artiest, omdat ze het direct contact met die artiest, waar ze misschien gewend aan waren niet meer hebben.

Twitter is zeer eenvoudig. De eenvoud is waarschijnlijk het feit waarom zo veel mensen zich aangetrokken voelen om een account te maken en deel te nemen aan de discussie. In tegenstelling tot andere sociale netwerken heeft Twitter een simpel doel en dat is om te tweeten. Het is dus niet te verwonderen dat er daarom veel jonge mensen op twitter zijn, (die zijn graag kort en bondig ) maar ook veel grote bedrijven, en populaire artiesten. De communicatie met beroemdheden is erg aantrekkelijk voor de fans.

Het ligt in de aard van de mens, om interesse te tonen voor wat hun favoriete artiesten of wat hun idolen doen, wat ze van plan zijn, of waar ze van houden. Twitter zorgt voor directe communicatie met deze beroemdheden, door de volgers optie . De artiesten zijn natuurlijk ook blij met het direkte contact van hun fans, omdat twitter hun de gelegenheid geeft om met hun doelgroep te communiceren, en het hen makkelijk maakt hun projecten te promoten.

Ieder opkomende artiest, of kunstenaar streeft ernaar om zoveel mogelijk volgers te krijgen, die fans worden, of zij die al fan zijn hen te laten volgen. Dit bundelen van de doelgroep kan bijzonder effectief zijn voor het snel lanceren van een nieuwe CD of single met het gevolg dat zo een project gegarandeert is van goede verkoop cijfers, en welke artiest wil dat niet? Of welke fan wil niet bij de eersten zijn die het nieuwe project heeft gehoord of gezien? Het mes snijdt dus aan twee kanten en iedereen krijgt een stuk van de koek!

Hier zijn enkele tips voor opkomende artiesten die ook succesvol willen worden door gebruik te maken van het platform van Twitter.

 1. 1.Als je succesvol wilt zijn op Twitter moet je actief worden binnen de Twitter gemeenschap en beginnen met het delen van info, zoals , artikelen foto’s video’s etc.
 2. Gebruik de (@) teken om zo veel mensen betrokken te krijgen en retweet vaak
 3. Zorg ervoor om te communiceren met je volgers. Bedank degenen die je re-tweeten
 4. Gebruik hulpmiddelen om foto’s en video’s automatisch te posten.
 5. Vraag je fans over jouw te tweeten.
 6. Er zijn altijd nieuwe ideeën en manieren om je tweets te bevorderen, omdat Twitter een actieve site is. Ze blijven updaten met briljante ideeën om je te helpen succesvol te zijn.
 7. Volg alleen mensen die je carrière kunnen helpen bevorderen, en stel vragen om te zien wie je kan stimuleren.
 8. Je Twitter achtergrond moet van een zodanige design zijn, dat hij professioneel, origineel, artistiek en gewoon prachtig uitziet. Denk eraan dat de eerste indruk blijvend is,en dit geld dus ook voor het design van je achtergrond. Het design kan je overlaten aan een freelancer om het betaalbaar te houden.
 9. 9.Met Twitter kun je jouw imago verbeteren. Blijf eerlijk tegen je fans en zet feiten in je biografie. Voeg een link naar je website of blog, zodat degenen die geïnteresseerd zijn meer leren over jouw en je werk.
 10. Maak gebruik van de beschikbare technologie en laat je fantasie de vrije loop.

One thought on “10 Twitter tips voor opkomende artiesten

 1. Mr WordPress

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *