Enkele tips om via twitter een baan te vinden

By | oktober 24, 2015
  1. Maak een online cv op je persoonlijke site of blog, of maak een profiel op LinkedIn met je volledige werkgeschiedenis. Gebruik ook een professionele foto. Link je site/blog of LinkedIn pagina aan je Twitter account
  2. Volg de bedrijven en personen in je gewenste industrie. Blijf op de hoogte wat er reilt en zeilt met betrekking tot de bedrijven waar je hoopt te werken.   Retweet relevante informatie om relaties op te bouwen.
  3. Een Twitter tool die je kunt gebruiken om te helpen met je zoektocht naar een baan is VDAB. Het is raadzaam om ze op twitter te volgen zodat je aldoor op de hoogte blijft van vacatures waar je interesse naar uitgaat.
  4. Zend geloofwaardige tweets uit, zodat je en positieve indruk maakt op de twitter gemeenschap. Laat potentiële werkgevers merken dat je je zaken kent . Link naar kwaliteitsinformatie en maak intelligente replies en retweets. Presenteer jezelf als deskundig op jouw gebied. Wees creatief en relevant met je tweets.
  5. Een andere Twitter tool die je kan helpen is Twellow. Deze applicatie stelt je in staat om snel te zoeken door middel van profielen van leden en tweets door het intypen van bedrijfsnamen, trefwoorden, of de namen van mensen. Het is de gele pagina’s van Twitter.
  6. Gebruik hashtags. De formule voor hashtags is eenvoudig: #keyword. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een baan in de horeca kun je een tweet met de hashtag #horecapersoneel of #horecabaan. Dit verhoogt de kans dat werkgevers jouw tweets vindt in een zoekopdracht.
  7. Met Tagalus krijg je ideeën voor relevante hashtags. Typ jouw zoekwoord en het zal gerelateerde zoekwoorden suggereren.

Het is erg belangrijk te weten dat vele grote bedrijven twitter gebruiken om te weten wat er over hen gezegd wordt. Je kunt hiervan als werkzoekende gebruik maken, door in jouw hashtags trefwoorden te gebruiken die betrekking hebben op de baan die je zoekt. Op die manier kan je gezien worden door potentiële werkgevers, en als je het slim speelt met je content en kennis van betreffende baan, vergroot je de kansen een baan te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *