Twitter Marketing

By | oktober 24, 2015

Twitter is nog steeds de belangrijkste manier om korte berichten online uit te wisselen. Men verspreid ideeën, er worden discussies gevoerd, met 140 tekens of minder. Het beste van Twitter is dat het eenvoudig te gebruiken en zeer effectief is. Daarom is het de perfecte plek om elke vorm van online of offline ondernemingen te bevorderen. Veel mensen gebruiken Twitter marketing om meer potentiële klanten te krijgen en voor het bevorderen van hun producten en diensten. Iedereen die zijn bedrijf of evenement wil promoten kan dat doen met behulp van Twitter.

Twitter marketing principes die je moet beheersen om succesvol te worden op dit platvorm.

Om te beginnen moet je een plan uiteenzetten. Je moet niet zomaar een profile maken en denken dat je gelijk honderden volgers krijgt. Dit is alleen weggelegd voor populaire mensen, artiesten, filmsterren super modellen enz.

Je moet een duidelijk idee hebben hoe je Twitter wilt gebruiken voor je marketing. Sommige mensen gebruiken Twitter om nieuwe klanten te vinden en een klantenlijst te vormen, anderen gebruiken het voor communicatie met hun huidige klanten. Je kunt natuurlijk ook ernaar streven beiden te verwezenlijken.   De eerste stap is dus om te weten wat je doel is met Twitter marketing.

Als je geen duidelijk plan of doel voor ogen hebt zal het moeilijk worden om resultaten te boeken. Zodra je een specifiek doel hebt, zal het succes zich makkelijker presenteren.

Meerdere accounts

Het is mogelijk om verschillende technieken toe te passen door het hebben van meerdere accounts. Als je bijvoorbeeld twee accounts hebt, kun je 1 gebruiken om nieuwe geïnteresseerden in je product of bedrijf te genereren en de andere om te communiceren met mensen op je huidige lijst.

Je kunt je accounts op verschillende manieren gebruiken. Twitter is een geweldig middel voor het leveren van klanten service. Deze vorm van klantenservice is veel makkelijker dan de gebruikelijke telefonische service. Er komt geen telefoon aan te pas, en toch is het een persoonlijke manier om met de klant te communiceren.

Voor complexe problemen is het soms noodzakelijk om de klanten telefonisch te benaderen, maar meestal is het niet nodig. Bovendien kunnen de klanten vaak antwoorden krijgen op hun problemen die al eerder zijn beantwoord, door interactie met anderen die misschien eerder hetzelfde probleem hebben gehad, gewoon na te lezen.

 

 

Band met je klant

Met behulp van Twitter ben je in staat een goede band op te bouwen met je klanten. De interactieve,sociale sfeer die er heerst , het publiceren van content die je toekomstige klanten jouw onderneming beter doet leren kennen, en graag doorgeeft aan hun volgers, Facebook vrienden enz. Bedenk dat goede inhoud, je beste marketing instrument is.

Het is natuurlijk leuk om veel volgers te hebben, maar laten het dan ook goede volgers zijn, echte mensen die geinterreseerd zijn in jouw zaak, want je hebt niets aan neppe accounts die je zogenaamd volgen, terwijl het eigenlijk door een persoon opgezette accounts zijn, speciaal gemaakt om anderen te spammen.

Het is dus erg belangrijk om regelmatig je Twitter account te screenen, om dit soort spammers te verwijderen. Er is een keur aan software, sommigen gratis, anderen waar je wat voor moet betalen, maar ze helpen je om je account up to date te houden en vrij van spam. Blijf goed op de hoogte van vernieuwingen en

veranderingen die worden doorgevoerd bij Twitter zodat je niet achter loopt. Er zijn tal van apps die speciaal zijn ontwikkeld voor Twitter, ga na welke je kunt toepassen ten gunste van jouw product en je volgers.

Groei van jouw bedrijf met behulp van Twitter is eigenlijk vrij simpel. Het begint met planning, en voor de continuïteit is het nodig goede inhoud te leveren aan je volgers. Als bedrijf is het beter om de marketing van Twitter door speciaal daartoe opgeleid personeel over te laten. De persoon die je Twitter marketing doet hoeft niet perse dezelfde persoon te zijn die ook zorgt voor de inhoud van de tweets. Het beste is om video’s en artikelen uit te besteden. Er zijn vele freelance sites die honderden freelancers in dienst hebben die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden. Bovendien zijn ze meestal zeer betaalbaar. Maak gebruik van deze freelancers, die uit verschillende landen afkomstig zijn en goed werk verrichten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *